Over Mij

Ik weet nog goed dat ik na zes jaar studeren aan de Uni door de grijze gangen liep van het biologie gebouw en dacht… dit is toch niet waar ik voor bedoeld ben? Ik voelde me suf en zat veel in mijn hoofd. Ik had geen hekel aan mijn lichaam maar ik had ook geen bewuste band met haar. Ik voelde me afgesneden en dof en deep down wist ik gewoon dat ik me niet zo hoefde te voelen.
 
Ergens heel in de verte hoorde ik haar roepen, de Godin, de bron van de vrouwelijke energie. En toen ik haar beter leerde kennen, was het een groot thuiskomen. Een ontspanning en een herkenning die mijn diepste kern raakte. Ik dacht alleen maar: oh my god, alle vrouwen moeten dit weten. De poort tot je verbinding met de natuur, je eigen kleur en creativiteit, de magie van je lichaam en emoties, je sensualiteit en je genot, je zachtheid en je liefdevolle verbinding met anderen. Ik wist gelijk dat ik hier op aarde ben om ons weer te verbinden met deze vergeten kracht.
 
In het begin was ik nog bang. Word ik nog wel serieus genomen als ik al mijn emoties toe laat? Ben ik nog wel veilig als ik mijn sensualiteit omarm? Ben ik niet teveel of raar als ik mijn creativiteit laat zien?
 
Maar uiteindelijke brengt het zoveel joy, plezier, betekenis en diepte dat het alle onzekere momenten waard is.
Al mijn passies komen samen in het werken met vrouwen: het menselijke lichaam en geest, bewustwording, de vrouwelijke energie en kleding.
 
Voor mij voelt het combineren van innerlijk en uiterlijk erg kloppend. Het innerlijke werk laat je van binnenuit liefde voor jezelf en juicyness voelen. Het uiterlijke werk is een expressie van wie je werkelijk bent via je kleding naar de buitenwereld. Ik geloof dat je je het beste voelt als deze twee delen harmonisch samenhangen. Hoe meer je jezelf durft te laten zien, hoe meer bevrijdt en levend je zal voelen.
 
Mijn hele leven hield ik al van kleding. Ik herinner me dat ik als kleuter al bepaalde kledingstukken aan wilde omdat ik me daar ‘mooi’ of ‘stoer’ in voelde. Ik was mij toen al zeer bewust van het feit dat kleding een tool is om je stemming mee te beïnvloeden. Ik ben geboren met een natuurlijk gevoel voor stijl en kleurencombinaties. Mode was altijd mijn passie maar omdat ik op school goed was in vakken als wiskunde, scheikunde en biologie ging ik Biologie studeren aan de universiteit van Utrecht.
 
Alhoewel ik erg heb genoten van het leren over de mens en hormonen tijdens mijn studie, voelde het na het behalen van mijn Master Behavioural Biology toch erg kil en rationeel om verder te gaan in de wetenschap. Ik miste de kleur, de creativiteit, de juicyness, het contact met mijn lichaam, de vrouwelijke flow. Het voelde alsof ik in de dit leven toch anders bedoeld was dan artikels lezen en papers schrijven.
 
Tegelijkertijd kwam er een einde aan mijn eerste lange relatie. Om dit diepe verdriet te helen kwam ik op het spirituele pad terecht. Omdat ik het vrouwelijke miste, ging ik de Vrije School Pabo doen. Hier vond ik mijn creativiteit en speelsheid weer terug, maar gaf mij nog niet de voldoening die ik zocht.
 
Via meditatie, yoga, verbindende communicatie kwam ik op het Tantrische pad. Tantra is een oude wijsheid uit India die als uitgangspunt heeft dat je het goddelijke via het lichaam kan leren kennen. Hierdoor leerde ik steeds meer van mijn lichaam te houden, om mijn angsten te omhelzen, en om vanuit mijn innerlijke kracht te leven. Dit is nog steeds een mooie reis!
 
Ik leerde over de mannelijke en vrouwelijke energie. Dit klikte zo enorm met mijn eigen waarheid. Ik begon me te verdiepen in de Divine Feminine Energy en begon me te ‘herinneren’ wie ik in werkelijkheid ben. Ik deed verschillende cursussen en workshops op dit gebied. Onder andere het jaarprogramma Bron in de Vrouw bij Dieke Dee, waar ik nu zelf ook onderdelen assisteer. Tot op de dag vandaag voel ik me zeer gepassioneerd om mij te toe te wijden om deze energie weer in ons wakker te maken!
 
Naast sjamanistische healing sessies, organiseer ik vrouwencirkels, voornamelijk in Utrecht, maar ook op campings zoals Buitenland en Tijdloos. Ik geef workshops om meer in verbinding te komen met de vrouwelijke energie zoals ‘Meet the Goddess Within’ voor groepen vrouwen, vriendinnen, collega’s, moeders en dochters.
 
Join me sister! Let’s shine together en Feel Free, Sexy and Alive!

Ontspan in je vrouwelijke energie

met deze gratis meditatie